Honlapot szeretnék

Ahhoz, hogy Ön honlappal rendelkezzen interneten, számos szolgáltatásra van szüksége. Kell egy domain név amelyen keresztül elérhető az oldal, kell tárhely, ahol ez a weboldal fut és persze kell maga a weboldal is. A jó hír az, hogy ezekben úgy tudok eljárni az Ön érdekében, hogy Önnek nincs más dolga, mint a kész weboldalra rábólintania és már működik is.

Milyen lesz a honlap?

Az egyszerű válasz az, hogy amilyet Ön szeretne. Egy átlagos céges bemutatkozó oldal tartalmaz néhány speciális oldalt ahol a jogszabályok által előírt elérhetőségek jelennek meg, ahol a kapcsolatfelvételre nyílik lehetőség, ahol a tevékenység bemutatása történik. Ezen túlmenően általában van galéria, illetve vannak letölthető dokumentumok is. Ezeket az ajánlatom természetesen tartalmazza.

Fontos kérdés, hogy hogyan is fog kinézni ez az oldal. Több lehetséges út van ehhez:

 • Valamely más oldalhoz hasonló
  Ebben az esetben a saját bővítményeimet állítom be olyan módon, hogy az a kívánt megjelenésnek megfelelő legyen. (Ezt tartalmazza az ajánlatom.)
 • Grafikus által megálmodott, egyedi
  Ebben az esetben a grafikai tervek alapján készül el az oldal. Ezeket a grafikai terveket Ön bocsátja rendelkezésemre, de az is lehetséges, hogy én ajánlok grafikust az Ön számára. (Ebben az esetben mindenképpen további egyeztetésre van szükség.)
 • Vásárolt sablon alapján
  Számos olyan hely van interneten, ahol készen árulnak – az egyedi fejlesztés költségeinek töredékéért – olyan sablonokat, amelyek az oldal megjelenéséért felelnek. (Például itt és itt.) Természetesen ilyen vásárolt sablonok felhasználására, beépítésére is mód van.

Mit “tud” majd a honlap?

A WordPress egyik nagyszerűsége abban rejlik – többek között ezért is ajánlom – mert számos funkció megvalósítható úgy, hogy annak használatát, vagy meglétét egyedileg lehet beállítani úgy, hogy az magát az alaprendszert nem érinti. Ebből következően lehet olyan szolgáltatás, amelyet maga az alaprendszer nem tud, de egy segédprogrammal (pluginnal) “felokosítható” a rendszer.

Az alapvető kiépítésben a WordPress saját szolgáltatásain felül az alábbi funkciók állnak még az általam készített weboldalon rendelkezésre: Speciális galéria (amelybe egyszerű FTP-n keresztül tölthetőek fel képek), letölthető dokumentumok, rendszerfelügyelet (mely riasztást küld, ha beavatkozásra van szükség), űrlap (melyből akár PDF dokumentum generálható automatikusan), valamint statisztika, mely naponta küld(het) értesítést a látogatottsági adatokról.

Ha Önnek egyedi igényei vannak, akkor arra nekem egyedi megoldásaim lesznek. Ha arra van szükség, készséggel fejlesztek az Ön számára egyedi megoldásokat is. (Ezeknek természetesen egyedi költsége van.) Az is előfordulhat, hogy egy már meglévő kiegészítést kell használni, aminek saját díja van. Ennek költségét az én ajánlatom nem tartalmazza.

Tudom majd a későbbiekben kezelni?

Valószínűleg igen. A WordPress oldalak magyar nyelvű felületen teszik lehetővé az oldalak tartalmának a szerkesztését, amelyhez különösebb informatikai ismeretek nem szükségesek. Jó közelítéssel, mintha egy Word dokumentumot szerkesztene.

Magának a WordPress rendszernek a karbantartása, frissítése már megkíván némi speciális ismeretet, de ebben sincs olyan, ami ne lenne megtanulható. Szerencsére egy nagyon jó és támogató csapat is segíti az érdeklődőket Facebook-on. Természetesen fejlesztőként én is rendelkezésre állok és professzionális támogatáson keresztül folyamatosan biztosítom a gondtalan használatot.

Költségek

Egy honlap létrehozásával kapcsolatban az alábbi költségekkel kell kalkulálni:

Bruttó árak
Domain regisztráció
Az általam javasolt szolgáltatónál. Későbbiekben 1 780.- Ft évente.
2 160.- Ft / 2 év 
Tárhely (1GB)
Az általam javasolt szolgáltatónál. Tartalmazza az email fiókokat is.
4 830.- Ft / év
SSL tanusítvány
Opcionális, de ajánlott.
5 080.- Ft / év
Honlap elkészítése
A fentebb írtaknak megfelelően, teszt környezetben, számla ellenében (Alanyi adó mentes).
50 000.- Ft
Honlap telepítése, beállítása
Az elkészítés díja tartalmazza.
0 Ft
Elkészített honlap biztonsági másolata
Telepítést követően a komplett honlap tartalmát, adatbázisát tömörített formában, mint biztonsági másolatot átadom.
0 Ft

Közös munkánk menete

 1. Első lépésben arra van szükség, hogy Ön felvegye velem a kapcsolatot elérhetőségeim valamelyikén.
 2. Egyeztetést követően írásbeli ajánlatot teszek az Ön weboldalának elkészítésére.
 3. Amennyiben Ön az ajánlatot elfogadja, elkészül – teszt környezetben – az Ön weboldala. (A folyamatot Ön végig nyomon tudja majd követni.)
 4. Ön jóváhagyja az elkészült weboldalt, amelyet én telepítek az Ön tárhelyére.
 5. Elkészül az Ön weboldalának számlája, amelyet Ön kiegyenlít.